Primátor ocenil prácu piatich učiteľov, ktorí dlhé roky pôsobia v regióne

31.03.2012 Poprad

Starý Smokovec 31. marca (TASR) – V závere pracovného týždňa primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš pri príležitosti Dňa učiteľov odovzdal plakety Jána Amosa Komenského piatim učiteľom, ktorí väčšinu svojho profesionálneho života spečatili prácou v tatranských školských zariadeniach. "Prácu učiteľa nemožno vyčísliť peniazmi. Hneď po rodičoch sú pedagógovia ďalší dôležitý prvok pri socializácii a usmerňovaní žiaka v jeho nazeraní na svet. Aj preto sme dnes rozbehli novú tradíciu, ktorou sa im aspoň čiastočne snažíme prejaviť našu vďaku," povedal primátor.
Ako prvá si plaketu prevzala Mária Krajňáková pôsobiaca na Základnej škole s Materskou školu v Dolnom Smokovci. V Tatrách je už takmer 40 rokov, počas ktorých vyučovala ruský a nemecký jazyk. Okrem toho má prirodzený talent pre moderovanie školských podujatí a popri dlhoročnej práci sa venuje písaniu školskej kroniky. Momentálne ju zamestnáva aj funkcia výchovného poradcu.
Tridsaťosem odučených rokov má na konte Marta Bobulová zo ZŠ v Tatranskej Lomnici. Vyučuje slovenský a anglický jazyk a zároveň pripravuje žiakov na olympiádu v materinskom jazyku alebo na súťaže v prednese poézie a prózy. Počas pedagogickej práce sa venovala aj športovým aktivitám, prevažne v rámci vtedy existujúceho Školského športového strediska.
Z najmenšej školy pôsobiacej na území mesta sa dostalo ocenenia Lucii Baloghovej, ktorá na Základnej škole vo Vyšných Hágoch pôsobí ako riaditeľka. Napriek malému počtu detí sa počas vyučovacieho procesu škola zapája do mnohých kultúrnych i športových podujatí a žiaci dosahujú dobré výsledky.
Zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Tatranskej Lomnici si plaketu z rúk primátora prevzala Silvia Bombárová–Zoričáková, ktorá sa venuje malým hudobníkom v odboroch flauta, spev a hudobná náuka. Ako interpretka taktiež spoluúčinkovala na nejednom podujatí organizovanom ZUŠ alebo radnicou.
Z učiteľov predškolských zariadení sa ohodnotenia za 39-ročnú prácu dostalo Viere Pavlákovej, ktorá sa do dnešných dní podieľa na výchove detí v lomnickej materskej škole.
 

Vyberte región